Graftakken en ander moois

Rond deze tijd van het jaar kijk ik altijd de bloemen en plantjes uit de grond. Ik kan nauwelijks wachten tot alles weer in bloei staat. En wat groeit er veel prachtigs op Terschelling! Niet alleen nu trouwens, als je goed kijkt is er het hele jaar door wel wat te ontdekken.

De (wilde) bloemen van het seizoen zijn niet alleen in huis een eyecatcher, ook in een rouwboeket kunnen deze heel goed worden verwerkt. Dat kun je een ander laten doen, maar je kan het natuurlijk ook zelf doen.

Niets is namelijk zo persoonlijk als het rouwstuk gemaakt is door jezelf of door je (klein)kinderen. En voor zo’n rouwstuk hoef je echt niet creatief te zijn of vol inspiratie. Het gaat erom dat je je gevoel volgt. Eventueel met hulp van ervaren mensen waar ik mee samen werk. Met elkaar kies je de bloemen en maak je er een uniek rouwstuk van, passend bij jouw dierbare. Takjes van die ene boom uit de tuin, een heerlijk geurend kruid, of de lievelingsbloemen.

Zelf een rouwboeket maken is voor jong en oud een bijzonder ritueel vind ik, waarbij je iemand op ontspannen manier kan gedenken en op eigen wijze bij kan dragen aan het afscheid.

< Terug naar inspiratie